Seleriju zupa diētas ievērotājiem

Lai atbrīvotos no liekā svara, ir svarīgi ievērot vienu noteikumu, jums vajag patērēt vairāk kaloriju nekā jūs uzņemat. Tas nenozīmē, ka jums tagad vajag dzīvot badā, jo savu ēdienkarti var sastādīt tā, ka drīkst uzņemt visas, organismam nepieciešamās barības vielas, justies paēdušam, dzīvot aktīvu dzīvesveidu un pakāpeniski zaudēt lieko svaru. Viens, no galvenajiem palīgiem, diētas laikā ir zupa, un nevis parasta zupa, bet seleriju zupa, kura , kā jau rakstījām ir paredzēta diētas ievērotājiem.

Selerijas ir brīnišķīgs augs, kurš palīdz cilvēkiem atbrīvoties no liekā svara. Visas selerijas sastāvdaļas ir lietderīgas: gan sakne, gan kāti, gan lapas un sēklas. Visas sastāvdaļas satur B, A, PP grupas vitamīnus, kā arī fosforu, kalciju, kāliju, dzelzi, magniju, tajās ir olbaltumvielas, pektīns, daudz šķiedrvielu, maz ogļhidrātu un vēl mazāk – kaloriju. Izskatās, ka šis augs ir speciāli izdomāts, lai cīnītos ar lieko svaru.

Turklāt, selerijām vēl piemīt organismu nostiprinošas īpašības, urīnu dzenošas īpašības un daudzi to uzskata par afrodiziaku. Selerijas sēklas satur daudz ēterisko eļļu, tāpēc tās, bieži vien, kopā ar sāli izmanto ēdienu aromatizēšanai. Kādreiz, tās izmanto arī vienas pašas, bez sāls. Visas selerijas sastāvdaļas var izmantot zupas pagatavošanai.

Visas dārzeņu zupas ir lielisks līdzeklis, lai cīnītos ar lieko svaru. Tas ir tāpēc, ka jūs varat ar nelielu kaloriju daudzumu, uz ilgu laiku atbrīvoties no izsalkuma sajūtas. Pievienojot zupai selerijas, jūs iegūsiet daudz efektīvāku ēdienu, tāpēc, ka izteiktā seleriju garša, padarīs jūsu ēdienu pievilcīgu. Tāds ēdiens nekad nevar apnikt.

No selerijām, jūs varat pagatavot lielisku krēmzupu vai arī dārzeņu zupu, vārīt tās buljonā vai ūdenī, tās lieliski sader kopā ar pārējiem dārzeņiem, biešu un citu zupu receptēs, var aizstāt kartupeļus.

Seleriju krēmzupa, diētas ievērotājiem, var nelielos daudzumos saturēt kartupeļus, burkānus, saldo krējumu un pat izmērcētu maizi, jo tā ir nepieciešama priekš tam, lai zupa iegūtu krēmveida konsistenci. Pirms pasniegšanas, zupu var izrotāt ar riekstiem, sezama sēklām vai saulespuķu sēklām, apgrauzdētiem sausiņiem. Nevajag baidīties no šīm sastāvdaļām, jo mazos daudzumos, tās nav spējīgas nodarīt neko sliktu jūsu figūrai.

Seleriju un divu veidu sīpolu zupa
Sastāvdaļas:

  • 1 liela bunte seleriju kātu
  • 1 liels sīpols
  • 2 puravi
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 litrs dārzeņu vai vistas buljona
  • 50 – 100 saldā krējuma ar zemu tauku procenta saturu
  • Sāls, pipari, lauru lapas – pēc garšas
  • Svaigi zaļumi

Pagatavošana:
Sasmalciniet selerijas, sīpolu un puravus, lieciet tos katlā, kurā laicīgi jau esat uzsildījuši augu eļļu. Sautējiet dārzeņus, uz lēnas uguns, kamēr tie kļūst mīksti. Pievienojiet sasmalcināto ķiploku un paturiet uz uguns vēl vienu minūti, tad pievienojiet karstu buljonu, lauru lapas, sāli un piparus. Uzvāriet zupu un pavāriet vēl, aptuveni piecas minūtes, tad mazliet atdzesējiet, izņemiet lauru lapas. pievienojiet saldo krējumu pēc garšas un blenderī sasmalciniet zupu, pēc tam uzreiz salejiet šķīvjos. Pirms pasniegšanas rotājiet ar zaļumiem.

CLOSE
CLOSE